Ketika Setiap Hari Berjuang Untuk Sehat

16 Feb

Ketika Setiap Hari Berjuang Untuk Sehat (When Everyday We Struggle to Be Healthy).

Menjadi Sehat bukan Diet skali jadi Instan dan terus bisa selamanya sehat.

Perlu perjuangan panjang, apalagi ketika kita adalah seseorang yang menyukai kulinari dan kita juga senang jjs nongkrong, ngemil sesuatu yang tidak sehat tentunya.

Pastinya semua orang ingin sehat, apalagi melihat sekarang banyak banget ya .. penyakit karena makanan,.. terutama 3 hal yang berwarna putih: Nasi Putih, Gula , dan garam. Terlalu banyak konsumsi itu akan menyebabkan banyak penyakit di masa tua kita kadang sekarang pun bahkan ga di masa tua, anak2 muda jg banyak yang kena penyakit.


Saya jg masi berusaha terus untuk menjadi sehat karena sering kali gagal, terutama kalo ada hal2 lain yang dipikirkan atau yang terjadi,.. seperti yang terjadi pada saya:

  1. Jatuh di Hiking satu setengah tahun lalu , lalu jatuh di petra 4 hari lalu, di balad 2 hari lalu sehingga menyebabkan kaki kiri melemah di mata kakinya dan sisi telapak kaki, sehingga dokter bilang saya akan slalu lemah maksimal jalan 1 km, karena nantinya akan sakit.
  2. Saya mau program anak lagi, dimana dr hormon2nya akan otomatis membuat saya naik berat badan
  3. I love culinary thats a struggle itself.

Sekarang umurku 36 tahun dan saya sudah sadar kalau lifestyle saya mesti berubah dari sekarang bahkan sudah telat ini.. (but always positive tiada kata telat lagiiii…

Padahal kalau sudah liat sejarah blog sejak 25 tahun juga saya sudah diet2 sukses, naik yoyo turun naik yoyo…

Jadi ayolah sekarang umur 36 tahun 2 bulan saya pun berusaha benar3x good lifestyle eating healthy exercise etc .

Saya Ada INSTAGRAM ACCOUNT yang kamu bisa lihat betapa susahnya nurunin berat badan dan segala upaya seperti ke gym etc … lifestyle struggle.. will share with you my instagram account includes also food diaries…

(banyak gagal karna coklat2 manis2 etc hehe) dan sampe sekarang masih.. masih berupayaaa turun berat badan dan being healthy

11_instagram_live_video_-_280@RIFANY.A  ——-> MY INSTAGRAM ACCOUNT

silahkan kalau mau ikut sama2 perjuangan turun berat badan, betapaa ada struggle2nya ada susah2nya..

tapi saya tidak pernah menyerah, walau sering kali cheat meal cheat meal,.. tidak mau jadi lepas sama sekali tidak mengontrol makanan.. dipikiran kita harus selalu berupaya untuk sehat .. harus selalu aware saya harus sehat.. jangan jadi malah makan banyak menyesal etc. Ok sekali menyesal cheat meal tp bangkit lagi


bangkit lagi.. bangkit lagi.. dan lagi…

JANGANLAH JALANI HIDUP INI MENGALIR BEGITU SAJA DAY BY DAY.. dont let time flows just like that day by day..

do something good for you

   something good for someone..

       something good for people


HAVE BIG DREAMS … Make u wake up with high spirited.. LOVING LIFE…


JUST LIKE SOMEONE’s QUOTE, a person who had been through a lot … he said




Apa yang kau katakan tentang dirimu .. adalah benar..

jangan bilang saya gendut etc2, saya failure2 … say it just like my mentor said we have mind power….



tiap pagi setelah solat pagi… disaat masi sepi semua.. diam sebentar pejamkan mata, bikin suatu jangkar yang bisa membuat kamu tenang (mungkin jangkarmu membayangkan pantai, atau awan yang tenang) bisa membuat kau di posisi semi tidur dan sadar… dan bayangkan dirimu dengan berat badan idealmu dan semuanya bilang “SELAMAT YAAA” “WAAAH KAMU LANGSING” dan kau bilang ke dirimu sendiri…. “SAYA…. (Namamu…) umur saya blabla hari ini tanggal… berat badan saya …. (Sebut your ideal weight) lakukan ini tiap hari sudah pernah ada bukti seseorang bisa menurunkan 17kg)

saya sudah tahu dr 10 tahun lalu tp saya tidak pernah sangat lakukan paling skali dua kali. sekarang mau coba lagi… semoga berhasil ya..


We will chat again later…






End of year Resolution 2017-2018

27 Dec

Have you ever wondered a year has passed by…

What you gain out of …

Are you content with the years… or not …


We often complain about the stuff going on in our life… tendency of people is to complain its true.. So easy it is isn’t it to just say focus on what is positive in life… Be thankful of everything that is in your life.. easier said than done aint it. Though I respected people who can easily do that God Bless them but for me myself that is still work in progress to be a very thankful person…. As I realise I often complained too..especially being one too ambitious everything seems so not right out of place etc…

But that is one work in progress that I will continue working on in my life… Entering 2018 too because I know I know when we reach the point to be thankful no regrets no if only, it should be then everything would comes in place….

Shall I remind even in the religion of Islam:

In the Quran there is a verse in Surah Al-Luqman that says:

31:12 “…Any who is grateful does so to the profit of his own soul…”

3:145 “…If any Do desire a reward in this life, We shall give it To him; and if any Do desire a reward in the Hereafter, We shall Give it to him. And swiftly shall We reward those that (serve us with) gratitude”.


Be grateful… You are lucky you still have place to sleep, food to eat, without too much worry, comparing to those who are at war,.. and those who are less fortunate than us.

Be grateful, don’t be jealous or envy of people,

And it doesn’t matter if you have less people in your life, we are not a pack of wolves or teenagers where you have to go together in ganks… smaller friends comfie ones are enough , they will make your day wonderful….

Have parents? be closer to them love em… thank God you still have em…..

One more thing…

LIVING is only once.. it is all down to the ever after life after that

So…. In case you forgot syaithan is always everywhere to make us do bad deeds…. Do not be tempted… and DO GOOD DO GOOD EACH DAY.. whatever it is make sure there is one good deeds in each day.. (that’s a resolution too for me…)

AND I GUESS FOR ME too lose all the expectation to people, .. to close ones especially..

High Expectation leads to High Disappointment …so fear not, expect less..

Everytime you are in bad moods, be upset, be jealous, feeling why it’s like that, it is suppose to be like that….

If it’s something you can control then try your best to CHANGE IT..

If it’s not then…. FORGET IT…. and move on …

Try living each day minimizing the bad negative feelings .. upset , disappointment as it won’t be worth it .. you got 24 hours in your day today… no one can guarantee tomorrow.. so u wanna waste 4 hours being sad?  u got less and less time in a day.. would you wanna waste more…?

2017 almost finished and I haven’t had too much done yet… AIM FOR 2018 is everything i mention in above, and don’t give a f…. in the things I could not change … ahahaha

Also InsyaAllah that I have business proposition I can come up with back in Indonesia, my home country and also to Lose Weight :p every girl dreams mostly hahha…

WHAT ELSE… SO MANY THINGS MORE… PERHAPS I will journalize it to remind it..

sometimes good to look back your notes is ur 2017 fulfilled? u wanna change or add it ..


ANYWAY sayonara for DECEMBER BLOG…and will see u in January 2018 InsyaAllah







Changes in me .. :) in Hijab..

18 Nov



As you can see I’ve decided to wear hijab,.. and for then on I have decided I am not too focused on dancing like I used too.  Therefore you would see different changes on the focus on my blog.  Don’t get me wrong… I had fun with all the dance courses that I did before and didn’t regret it, because the dances that I learn made my body flexible and made me happy have endorphin hormones definitely as exercise would do to you but as  I decided to wear hijab I am finding other things to focus on, focused more on what really matters in life is that what would help us for the life after,… the everafterlife… The dancing would also be beneficial for special performances for your hubby too of course hehe. I also still do zumba for exercise kind of like dancing too and it brings endorphins and stuff.

I believe that we also  should remind each other to do good in life, to not harm others, to help as we can do, to not be selfish focusing on ourselves… At this very moment I was also listening to Michael Jackson’s “Heal the World..” Heal the World, make it better place, for you and for me and the entire human race, there are people dying if you care enough for the living, make it better place for you and for me….

We have a lot of problems in life most definitely so , but… it shouldn’t stop us for making the world a better place…

Touching those dear around us, and be useful..


I haven’t wrote since March, have I ? and now is November….8 months gone by…

I live in Jordan as you can see… and I have been doing a lot of travel places in Jordan and around middle east so now that I am also in my mid thirties I need to focus on health even more…

So my blogs would focus on how to be healthy and the travel places in Jordan that might interest you…

I wore the hijab ever since I did the umroh in Saudi Arabia and are happy with it… sure we are adapting at first but it will get easier and then you will be used to it… I wore it in my thirties…

I found more at peace with myself too and also I am very comfortable in wearing the hijab.

That’s the changes in me for the better life InsyaAllah…amien.







13 March 2017 beyond – NO MORE WASTED TIME

13 Mar


I saw an article once, that healthy planning is best to be made in the month of March within the year, because you spent January and February creating the life revolution and yet may or may have not succeed in March. Therefore now on  Monday 13, March 2017 I start the journey of 2017,… the past 2 months were not manage well enough, as I believe myself I have wasted time, while wrote about how The Holy Quran states that time is such a passing phenomenon that even a fleeting moment results in a reduction of man’s life-span. That is because man has been granted a limited period of time on this earth and he should try to earn whatever he can, either by doing good deeds so as to reap the fruits of Paradise or even by doing evil deeds or wasting his time in negligence, thus ruining this divine gift of time and causing destruction to his future life. In fact, time is the most precious of all commodities.

See what I have wasted in my life  was too much spending in social media, whether it is whatsapp, facebook, Path, twitter, youtube and less doing good doing.

See you have 24 hours daily in your life, see how you spend it all with,.. see how most likely ends up, do we use time wisely do we waste it.

from now on be present to your doing, less looking at the handphone, and let each act of what you do is worthy now and that’s a reminder for both you and me, and hope we don’t waste any second of our life doing something worthless where we have given time to be able to do something good, something amazing both for ourself, our spouse, our family and humanity.

Think of , what one positive or one good deed I have done today?

Did I waste today or have I done something positive something good today.

As they all say, use your youth before it comes your old days where u can’t do anything ,…

All in time.

We may divide certain areas in our life:

  1. Spirituality – Daily check is it better today than yesterday
  2. Health- Do we eat something good today?   Or do we put junk food in our mouth. One must be aware of what he/ she puts in her mouth each day. Total consumption in a day and whether its benefit for her or his life or not. Do we  exercise? Can’t we give within the 24 hours a few time out of exercising,
  3. Family – What have we done today for our family, do we make them happy and silahturahmi.
  4. Community and people around friends: How do we socialize, and how we matter in the community, do we make new friends too or if not do we maintain the closes one.
  5. Learning – What new things we have learnt today, whether it is for our career or self improvements or even how to cook.
  6. Career – People sped time most of the time working in a day, make something useful within the time spent in office to benefit for goodness kindness, any kinds of help of smiles etc.

This to know that you have not wasted your time living in the world. You manage to use every single seconds of it for something worthwhile.






Kesempatan untuk sehat *limited edition

5 Mar


begitulah saya tulis, kesempatan untuk sehat itu limited edition, karena kalau tidak segera kita hidup sehat maka kesempatan hidup sehat tanpa penyakit etc akan segera berkurang.

Sudah sering kita dengar bahwa penyakit itu sering datang dari makanan. Apa yang kita asup kita makan sangat pengaruh sekali…

Kalau makannya gorengan terus, atau makanan berlemak mungkin tidak terlalu terasa pada umur umur sekarang cuma nantinya akan terasa sekali ketika sudah berumur ataupun ketika usia 40an.

Yuk mari sama sama sebelum itu terjadi dan selama kita masih punya kesadaran, kita mulai dan mulai

sekarang 5 maret sudah malam jadi kita mulai per tanggal 6 Maret , kita ikuti pola sehat itu dimana yang karbohidrat utama dimakan di breakfast ,.. siang sore mulai makan yang simple aja.

Semoga kita semua terdorong untuk hidup sehat karena kau adalah pemilik tubuhmu dan mau diapain badan kita dengan masuknya makanan tidak sehat itu, sebaiknya hidup sehat saja dan selalu bahagia. Terlalu banyak permasalahan dalam kehidupan untuk ditambah dengan masalah berat badan, mau sampai kapan, bukannya kita seharusnya sudah berkepikiran untuk hal lain yang lebih maju dari sekedar nurunin berat badan.

Ok makanya mari dimulai yaaaa….

6 MARET 2017 dengan timeline 3 bulan turun 15 kg .

6 MARET – 6 April: 5 kg 

6 APRIL – 5  May: 5 kg

6 MAY – 5  June 5 kg 

sepertinya terakhir setelah itu bulan puasa jadi berlanjutlah makanan sehat kita ditambah puasa….

ok timeline sudah setting , berarti per bulan 5 kg saja.  seminggu hanya 1, 25 kg turun. smoga hahha..

Kemarin ini sudah ada batuk batuk , tidak enak body , sangat tidak enak rasanya. Semoga ke depannya tidak batuk batuk dan bisa memulai usaha turun badan seminggu sekilo ini.

Terasa badan sudah tidak begitu enak dan jangan dibiarkan.

Semakin tua semakin susah turunin jadi turunin sekarang … yoyoyo


See u in d next progress saya akan selalu update YAWWW

























jumpstart to skinny

16 Jan



Dr. Harpers said we can lose up to 20 lbs aka more or less 10 kg in 3 weeks…

40 – 40 – 20 food

40%protein, 40%carbohydrate and 20%fats

no fried foods, no alchohol, complex carbohydrate only in the morning, eat as much as you like in vegetables. women in 800 calories, man in 1200 calorie. It is a very low calorie diet. It is not a yoyo diet, get your micronutrients.

Skinny rule: eat no complex carbohydrate after breakfast.Those are the grains, breads etc, the carbohydrate are simple throughout the day: fruits and vegetables.

Drink the water: 16 ounches of water before every single meal.

You never getting fat eating brocolli, eat as many vegetable as you want.




16 Jan


MAKE YOUR DAYS ARE GOING UP TO THE STAIRS OF HEALTH, not stable and not going down.





  • Eliminate micowave to eliminate the radiation caused by it.
  • Exercise
  • Drink water
  • MSGs elimination
  • put plants around your house
  • get sun when it just rises up and sunset
  • get berries
  • do cleansing in the body

These are the keys to health.

How does healthy body eliminate toxins?

  1. Respiration = Aerobic activity: 30 minutes daily: cells-smaller scale
  2. Diaphoresis (sweating) = aerobic activities: 30 minutes daily.
  3. Defecation: 2 – 4bowel movements daily.
  4. Urination: no nite urination
  5. menses: post menopausal- progesteron – HRT

NASCENT IODINE: needed for the women, for the body needed.

drink purified or distiled water with organic apple vinegar, raw apple cider vinegar


what makes you happy, love, excitement, exercise massage, music, relaxation, meditation., learning about self- setting goals, adequate sleep – sunrise sunset, , having fun – hobbies

there are huge and affects your stress level

Health=self confidence. Self confidence = success

information from: Dr.Group.