Archive | Uncategorized RSS feed for this section

13 March 2017 beyond – NO MORE WASTED TIME

13 Mar

 

I saw an article once, that healthy planning is best to be made in the month of March within the year, because you spent January and February creating the life revolution and yet may or may have not succeed in March. Therefore now on  Monday 13, March 2017 I start the journey of 2017,… the past 2 months were not manage well enough, as I believe myself I have wasted time, while muslim.org wrote about how The Holy Quran states that time is such a passing phenomenon that even a fleeting moment results in a reduction of man’s life-span. That is because man has been granted a limited period of time on this earth and he should try to earn whatever he can, either by doing good deeds so as to reap the fruits of Paradise or even by doing evil deeds or wasting his time in negligence, thus ruining this divine gift of time and causing destruction to his future life. In fact, time is the most precious of all commodities.

See what I have wasted in my life  was too much spending in social media, whether it is whatsapp, facebook, Path, twitter, youtube and less doing good doing.

See you have 24 hours daily in your life, see how you spend it all with,.. see how most likely ends up, do we use time wisely do we waste it.

from now on be present to your doing, less looking at the handphone, and let each act of what you do is worthy now and that’s a reminder for both you and me, and hope we don’t waste any second of our life doing something worthless where we have given time to be able to do something good, something amazing both for ourself, our spouse, our family and humanity.

Think of , what one positive or one good deed I have done today?

Did I waste today or have I done something positive something good today.

As they all say, use your youth before it comes your old days where u can’t do anything ,…

All in time.

We may divide certain areas in our life:

  1. Spirituality – Daily check is it better today than yesterday
  2. Health- Do we eat something good today?   Or do we put junk food in our mouth. One must be aware of what he/ she puts in her mouth each day. Total consumption in a day and whether its benefit for her or his life or not. Do we  exercise? Can’t we give within the 24 hours a few time out of exercising,
  3. Family – What have we done today for our family, do we make them happy and silahturahmi.
  4. Community and people around friends: How do we socialize, and how we matter in the community, do we make new friends too or if not do we maintain the closes one.
  5. Learning – What new things we have learnt today, whether it is for our career or self improvements or even how to cook.
  6. Career – People sped time most of the time working in a day, make something useful within the time spent in office to benefit for goodness kindness, any kinds of help of smiles etc.

This to know that you have not wasted your time living in the world. You manage to use every single seconds of it for something worthwhile.

LETS USE OUR TIME WISELY

 

 

 

 

Kesempatan untuk sehat *limited edition

5 Mar

 

begitulah saya tulis, kesempatan untuk sehat itu limited edition, karena kalau tidak segera kita hidup sehat maka kesempatan hidup sehat tanpa penyakit etc akan segera berkurang.

Sudah sering kita dengar bahwa penyakit itu sering datang dari makanan. Apa yang kita asup kita makan sangat pengaruh sekali…

Kalau makannya gorengan terus, atau makanan berlemak mungkin tidak terlalu terasa pada umur umur sekarang cuma nantinya akan terasa sekali ketika sudah berumur ataupun ketika usia 40an.

Yuk mari sama sama sebelum itu terjadi dan selama kita masih punya kesadaran, kita mulai dan mulai

sekarang 5 maret sudah malam jadi kita mulai per tanggal 6 Maret , kita ikuti pola sehat itu dimana yang karbohidrat utama dimakan di breakfast ,.. siang sore mulai makan yang simple aja.

Semoga kita semua terdorong untuk hidup sehat karena kau adalah pemilik tubuhmu dan mau diapain badan kita dengan masuknya makanan tidak sehat itu, sebaiknya hidup sehat saja dan selalu bahagia. Terlalu banyak permasalahan dalam kehidupan untuk ditambah dengan masalah berat badan, mau sampai kapan, bukannya kita seharusnya sudah berkepikiran untuk hal lain yang lebih maju dari sekedar nurunin berat badan.

Ok makanya mari dimulai yaaaa….

6 MARET 2017 dengan timeline 3 bulan turun 15 kg .

6 MARET – 6 April: 5 kg 

6 APRIL – 5  May: 5 kg

6 MAY – 5  June 5 kg 

sepertinya terakhir setelah itu bulan puasa jadi berlanjutlah makanan sehat kita ditambah puasa….

ok timeline sudah setting , berarti per bulan 5 kg saja.  seminggu hanya 1, 25 kg turun. smoga hahha..

Kemarin ini sudah ada batuk batuk , tidak enak body , sangat tidak enak rasanya. Semoga ke depannya tidak batuk batuk dan bisa memulai usaha turun badan seminggu sekilo ini.

Terasa badan sudah tidak begitu enak dan jangan dibiarkan.

Semakin tua semakin susah turunin jadi turunin sekarang … yoyoyo

 

See u in d next progress saya akan selalu update YAWWW

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jumpstart to skinny

16 Jan

img_6593371174415

 

Dr. Harpers said we can lose up to 20 lbs aka more or less 10 kg in 3 weeks…

40 – 40 – 20 food

40%protein, 40%carbohydrate and 20%fats

no fried foods, no alchohol, complex carbohydrate only in the morning, eat as much as you like in vegetables. women in 800 calories, man in 1200 calorie. It is a very low calorie diet. It is not a yoyo diet, get your micronutrients.

Skinny rule: eat no complex carbohydrate after breakfast.Those are the grains, breads etc, the carbohydrate are simple throughout the day: fruits and vegetables.

Drink the water: 16 ounches of water before every single meal.

You never getting fat eating brocolli, eat as many vegetable as you want.

 

img_588568654051

STAIRCASES OF HEALTH

16 Jan

img_5790720413368

MAKE YOUR DAYS ARE GOING UP TO THE STAIRS OF HEALTH, not stable and not going down.

EXAMPLE:

THIS WEEK ELIMINATE THE ARTIFICIAL COLORINGS.

NEXT WEEK GO ORGANIC

ETC. HEALTHY DIET

  • Eliminate micowave to eliminate the radiation caused by it.
  • Exercise
  • Drink water
  • MSGs elimination
  • put plants around your house
  • get sun when it just rises up and sunset
  • get berries
  • do cleansing in the body

These are the keys to health.

How does healthy body eliminate toxins?

  1. Respiration = Aerobic activity: 30 minutes daily: cells-smaller scale
  2. Diaphoresis (sweating) = aerobic activities: 30 minutes daily.
  3. Defecation: 2 – 4bowel movements daily.
  4. Urination: no nite urination
  5. menses: post menopausal- progesteron – HRT

NASCENT IODINE: needed for the women, for the body needed.

drink purified or distiled water with organic apple vinegar, raw apple cider vinegar

DO THINGS THAT ARE EXCITING

what makes you happy, love, excitement, exercise massage, music, relaxation, meditation., learning about self- setting goals, adequate sleep – sunrise sunset, , having fun – hobbies

there are huge and affects your stress level

Health=self confidence. Self confidence = success

information from: Dr.Group.

 

 

MERAMU RUMUS BUAT KUyUS

12 Jan

1

HIHIHI JUDUL yang catchy yaaa…

pokoke 2017 inih kudu mesti tetep kudu mesti tercapai usaha sehatnya…

walau tercapai nanti pun tetep terus seumur hidup akan hidup sehat amien,..

coz i don’t wanna be … ga mau penuh penyakit, oleh sebabnya… mesti slalu diusahakan gimana caranya agar sehat selalu dan tidak hanya temporer sajaa… tidak yoyo etc..apalagi for those who are not picky of foods,.. enjoys culinary etc.. moi aussi… well anyway… sudah enjoy lotsa different varieties of food bfore,.. now and forward only food that are beneficial for your health ..

gw seneng banget my progress from before, the GM diet lose 4 kg and for 4 months after the diet I gained only 1kg, so still lost 3 kg.  Now is the plan for the rest of 2017.

Pertama – tama, i agree we must set a standard of what we are eating daily.

From now on, i will be aware of what i’m putting in my mouth, so by now to make it more official. I will eat healthy nutritious food everyday except for that 1 free day of enjoying a bit of junkie. I will choose SATURDAY for it, any other day limited to good nutritious food yay, i know good nutritious food would be yummy too…

I am not gonna make limitation of what kind of foods as if in the diets before , only that i know would be nutritionist and good for the body.

So what I GOTTA DO NOW,..

1. check out whats in my fridge, are they healthy, if not do not eat, if u can’t hold throw or give it away.

2. Food diary in small pocket books to carry around every day n write all ur consume of       food. the more simple your daily eat easier to write (not make it like huge long food               list) hahha.

3. A day of 30 minutes minimum of exercise everyday in one week. Tidak akan                         membatasi tipe olahraganya. Yang penting dalam sehari ada 30 sporty move.

4. Ga sering2 menimbang dueh,.. bikin sutres ajha.. hihi.. just gonna do my plan and             stick it and my next weighting is gonna be end of this month of JANUARY. As there               are 12 months in a year, I would do measurements 12 times.. why coz im not in a                     hurry instant weightloss i just need progress that sticks.

It’s time untuk meramu ya… dan pastinya akan tak update kalau sudah berhasil..or at least half the way there 😉

 

 

2017 – GOALS: SPORTY HEALTHY ME…

11 Jan

HORAYYYY Kita dah memasuki 2017!!!! Tak terasa…………waktu berlalu dan sekarang sudah hampir akhir dari minggu ke-2 di bulan JANUARY..

JADI… apa rencananya???????? jangan biarkan waktu berlalu begitu saja…hmm terakhir posting oktober 2016 dan sekarang sudah january 2017. 3 months gone by!

JADI… ceritanya di JORDAN WINTER DINGIIIN BANGEEET…tiap kali kayanya maunya ngeteh with sugar, ngopi, pokoke yang anget anget d. Plus it was holiday season, my family came here and we had tons of culinary and holiday, we visited petra etc..

20160916_172812

YO HELLOW I need to rewrite this… gw edit dari post sebelumnya yang nulis gw naik 3 kg, gw salah waktu nulis naik 3 kg.. haha gw nimbang pake full winter clothes when actually my weight stays the same… so..

totally dr turun 4kg dengan diet GM gw cuma naik sekilo (UDAH DARI september 2016 sampe saat ini January 2017) .  Jadi sebenernya udah sangat menuju ke kesuksesan hahahha.

tahun ini tahun dedikasi benar – benar buat next weight loss untuk selama lamanya….

So i’m not that yoyo afterall, I will just need to continue to the journey. So i’m feeling good with 2017. yay…

WHEN THERE IS A WILL THERE IS A WAY.

11 -01-17 starts of the planning again. DONT U JUST LOVE PLANNING HEHEHEHE…

we try first with a kick start, kick start i wanna do now with low fat diet, the 1300 kal, I know the weightloss might be slower but hopefully it will lasts forever, besides it’s only the beginning of the year .. hmmm lemme check what plan should I do… Right now we will make the low fat diet plan. I will post the nutritionist that i went to ,.. that was when i lost the 4 kg , i went to a nutritionist but i havent do what she told me to do. will post next time so currently thats the update aight… see u tomorrow in what i will eat…

sebelumnya gw mau ikutan sharing plan diet nutrisionis di Amman, Jordan. Tentunya karna di Jordan dietnya ala – ala orang ARAB hehe… may work for me or may work for you, pokoknya saya share aja deh yaaaa…… as for my type of attempts I will share in another posts perhaps.

Yang pasti kali ini hari ini dah lakukan workout from youtube:

  1. Beginner fat burning workout to lose weight in four weeks – Joanna soh
  2. 30 minutes dance workout – bipasha basu break free full routine
  3. 10 minutes cardio dance abs workout burn to the beat – keaira lashae.

 

LOW FAT DIET 

breakfast-menu

Breakfast Menu & Snack

lunch

Lunch Menu & Snack

dinner-menu

Dinner Menu

 

 

 

SAAT TIMBANGAN ANDA SEOLAH BERTERIAK: WAKTUNYA BERTINDAK!!

28 Mar

 

Ada kalanya di saat seseorang terlena dalam kehidupan sehari – harinya tanpa memperhatikan asupan makanan yang dikonsumsinya dan tanpa menyadari waktu waktunya berlalu tanpa adanya olahraga tubuh, dan sehari berlalu menjadi dua hari, dua hari berlalu menjadi seminggu, seminggu sebulan dan tak terasa beberapa bulan berlalu begitu saja. Lalu, ketika suatu waktu menimbang, timbangan seakan berteriak: WAWW!! apa2an inih, mengapa melonjak sekali!! Yang tadinya, ahh naik sekilo wajar lah,… hm naik lagi setengah kilo masi oke lah … but WHAT WHAT WHAT …. is this for real?? Naik tiga kilo? did I let it happen?? Saat bahkan helaian baju terakhir pun dilepaskan tetap tidak bergerak turun dari kenaikan 3 kilo tersebut.

Disaat itulah anda harus menyadari, bahwa ini tidak bisa dibiarkan, jangan biarkan hidup berlalu dalam ketidaksehatan. Semua orang sadar untuk sehat namun jarang sekali yang mempraktekkannya pada kenyataannya. Padahal, raga kita adalah merupakah hal yang penting yang harus kita sayangi hingga akhir hayat , yang akan menentukan kita menjalani hidup dengan bahagia dengan meminimalisasikan kemungkinan-kemungkinan penyakit yang bisa kita alami apabila overweight, seperti kolesterol etc etc.

Oke , fakta yang menyakitkan namun ya bagaimana lagi harus dijalani, bahwa seseorang yang pernah mengalami kelebihan berat badan sebelumnya, ia lalu sukses menurunkan berat badannya, bukan berarti perjuangannya berakhir, karena orang tersebut akan harus selalu dalam kondisi dimana dia harus selalu memperhatikan asupan makanannya dan juga olahraganya, orang yang pernah overweight, harus melakukan usaha berapa kali lipat dari mereka yang tidak overweight , yang berat badannya normal atau yang kurus. Semakin tua semakin metabolisme rendah memungkinkan seseorang naik berat badannya otomatis dalam tiap tahunnya, makanya effort untuk menguruskan bagi orang yang overweight itu harus berlipat lipat usahanya. INI BUKAN MASALAH!

Yang penting anda harus selalu termotivasi, dan saat hilangnya motivasi anda harus segera aktifkan kembali motivasi anda bagaimana caranya juga. Bahkan teman yang sukses menurunkan berat badan dapat membuat anda termotivasi lagi, membaca blog blog kesuksesan berat badan jg dapat menaikkan motivasi anda lagi.

Banyak alasan yang bisa bikin jadi down, seperti kaki saya pernah injured lebih dari 2 minggu lalu dan harus tidak boleh ngapa ngapain di rumah sudah nyaris 2 minggu hanya bs terbaring , termasuk membuat berat badan jadi naik.  Kalaupun kendati terjadi demikian, jangan disesali harus selalu berusaha untuk turunkan kembali atau kembali pada berat yang ideal, jangan jadi stres and binge eating ya…

Beberapa TIGA tips yang harus diingat:

  1. Seberapa enak makanan yang anda makan, saat anda hadiri jamuan makan atau dimanapun juga, selalu ingat JANGAN KALAP!! Memang kalau makanannya enak bawaannya ingin selalu nambah, taste so yummy etc, jangan biarkan napsu sesaat itu membuat penyesalan belakangan. Ingat, “A MINUTE IN YOUR LIPS, FOREVER IN YOUR HIPS” that is a true saying.
  2. Dalam sehari , lakukan olahraga minimal 40 menit!  Ada berapa menit dalam sehari?? 1440 menit, masa kita tidak mau memberikan 0.03% waktu dalam sehari kita untuk didedikasikan berolahraga, demi kebaikan raga kita? seminimal mungkin kalau tidak bisa lari 40 menit, jalan kaki saja jg tidak apa – apa. Ayo kita ingat selalu untuk ini.
  3. Upaya penurunan berat badan ada di 70% asupan makanan dan 30% olahraga. Jadi kalau olahraga kita gila gilaan tapi tetap saja asupannya JUNKFOOD ya sama saja.

Okay,

Kalau tips itu sudah anda pahami dengan baik, maka, mari kita mulai perjalanan penurunan berat badan ini bersama – sama. Saya pun saat ini sedang berjuang juga, seperti anda dan saya ingin memotivasi semua untuk mari berjuang bersama – sama. Memang ini akan menjadi hal yang harus terus menurus kita jalankan dan alangkah senangnya kalau kita bisa jalankan bersama sama

TODAY , 27 MARCH 2016 at 10 pm I promise myself to take good care of me and my body. From this day forward I will always update the things that I do to fulfil it and I hope that you are all with me in this journey.

CHEERS TO BEING HEALTHY!!